Tilbake En ansatt i merkede ColliCare klær som går mot et parkert tog på togstasjonen

Varer fra Italia raskt og billig – med tog!

14. oktober 2017 ruller det først toget ut fra terminalen i Parma med retning Rolvsøy, Fredrikstad.


Raskest
"Toget skal gå direkte fra Italia til Norge, og det skal ha raskest transittid på markedet. For våre kunder vil dette bety rask, prisgunstig og forutsigbar frakt av deres gods", sier Ronny Nordmark, Development manager i ColliCare.

Sikkerheten er også satt i høysetet. All last går på avlåste vogner.

Miljøfokus
"Vi velger å satse på dette nå for å kunne tilby et prisgunstig alternativ på transport fra Italia til Norge, og tog er den mest miljøvennlige måten å frakte gods på. Det er viktig for oss å ha et miljøfokus, og dette toget er så absolutt et skritt i den retningen", sier Nordmark.

Haugen-Gruppen ser frem til å bruke toget
Andreas Klamroth, ansvarlig for Purchasing og Supply i Haugen-Gruppen, er spent på løsningen til ColliCare. Og han ser flere positive sider ved å frakte gods med tog.

"Vi har mye gods som kan fraktes med tog, og for oss er pris, tid og fleksibilitet viktig. Og alt dette får vi ved å velge ColliCare-toget. Vi ønsker også å sette en standard i bransjen når det gjelder miljøfokus, og det er vel ikke mange andre mer miljøvennlige måter å frakte gods over en så lang strekning, enn med tog", sier Klamroth.

Ukentlig avgang
Toget fra Parma har 20 vogner, og hver vogn har 66 pallplasser, som totalt kan laste 63 tonn per vogn. Det blir ukentlig avgang fra Parma lørdagsmorgen, med ankomst Rolvsøy, Fredrikstad mandag kveld klokken 18:00.

"Volumene i markedet er gode om dagen – men prisnivåene er under sterkt press. Men vi er i bunn og grunn en gjeng med optimister, så vi ser for oss at dette skal bli en suksess for våre kunder, og for oss som selskap", avslutter Nordmark.

For ytterligere informasjon om tjenesten, ta kontakt med Ronny Nordmark eller Knut Sollund.

Her kan du lese mer om togtjenesten.