Tilbake pexels-rdne-stock-project-6692048

Forbered forsyningskjeden for kinesisk nyttår 2024

Den kinesiske nyttårsferien (CNY) har en betydelig innvirkning på den globale forsyningskjeden. I løpet av ferien avtar produksjonen, drift og kapasitet begrenses, varer forsinkes og transport må utsettes. Dette fører till betydelige forstyrrelser i forsyningskjeden.

Kinesisk nyttår er den viktigste tradisjonelle festivalen i Kina. Det er en nasjonal syv-dagers ferie og mange reiser til hjembyene sine, selv om de er langt unna.

Kinesisk nyttår 2024 er Dragens år

Den offisielle datoen for kinesisk nyttår i 2024 er 10. februar. Den offentlige ferien varer en uke, fra 10. februar til 17. februar.

Kinesisk nyttårsaften 2024: 9. februar 2024

Kinesisk nyttårsdag 2024: 10. februar 2024

Kinesisk vårlanternefestival 2024: 24. februar 2024

Kinesisk nyttårsferie 2024: 10. februar 2024 - 17. februar 2024

Hvordan vil CNY påvirke forsyningskjeden?

Her kan du få en oversikt over tidslinjen for kinesisk nyttår 2024:

CNY2024_timeline_infographic.svg

Nedgang i produksjonen

Selv om kinesisk nyttårsfeiring bare varer en uke, vil fabrikkene vanligvis stenge 2-4 hele uker i forkant, noe som betyr at den faktiske produksjonen sannsynligvis vil stoppe i midten av januar.

For å møte fristene før ferien, ber fabrikkene vanligvis arbeiderne om å øke produksjonen for å ferdigstille produktene raskere.

Høy etterspørsel etter frakt før ferien

Ettersom selskaper over hele verden forsøker å få ferdig produserte varer ut av Kina før ferien, blir det voldsom trafikk og kødannelser i havnene.

Økningen i etterspørselen av containerfrakt vil føre til mangel på containere og skip. Dette kan igjen vil føre til økte fraktkostnader og transittid.

Fraktforsinkelser

I år kan det Kinesisk nyttår bli mer utfordrende enn normalt, grunnet krisen i Rødehavet. Containertransportører fortsetter å omrute skip ved å bruke den utvidede ruten rundt Kapp det gode håp, som igjen påvirker transittiden.

Hvordan minimere risikoen for forsinkelser:

  • Send varene tidligere enn normalt
  • Velg andre transportalternativer
  • Vurder havner med mindre trengsel

Vårt dedikerte team i Asia vil hjelpe deg med å sikre at varene lastes i containere under riktige forhold.

Kontakt oss

For eksisterende kunder - hvis du har noen spørsmål eller bekymringer angående forsendelsen din, vennligst ta kontakt med din kontaktperson i ColliCare.

 
Julianne Fjell

Julianne Fjell

Managing Director International Norway