Tilbake 7739145e-470c-49ef-98f0-e943ac49cba8

ColliCare Projects & Logistics åpner terminal på Sunndalsøra

ColliCare Projects & Logistics åpnet en ny terminal for sjø og landbasert transport på Sunndalsøra to uker før jul. Vi drifter terminalen sammen med Ottemgruppen.

Anlegget er bygd med to store laste og lossehaller på samlet ca 4000 kvm og tilhørende uteareal

Det hele er i tilknytning til den store roro lasterampen til Seacargo og Hydro, som gjør det enkelt å kjøre last inn og ut av skip til kontinentet  

Jeg vil rett og slett si gratulerer med dagen! Det sa ordfører Ståle Refstie da han fredag sto for den offisielle snorklippingen. 

Terminal åpnes av ordfører i Sunndalsøra

Strategisk viktig med Sunndalsøra

Et bredt lag fra næringslivet var invitert til åpningen av terminalen, som trolig blir av stor betydning, ikke bare for Sunndalsøra men for hele Indre Nordmøre. Anlegget gjør det enklere å få gods inn og ut sjøvegen, men blir også viktig for lagring av anoder, samt lastesikring av aluminium før transport over vegnettet. 


Et smart samarbeid

Selskapet som skal drifte terminalen er Ottem Collicare Terminal (OC Terminal AS) med Torstein Ottem som daglig leder og Georg skivik Moltu som styreleder. 

Halvparten av driftsselskapet for terminalen, eies av T Ottem Transport AS, mens den andre halvparten eies av Collicare Projects & Logistics AS. Sistnevnte er en del av collicare konsernet , et norsk logistikk konsern som har avdelinger i 13 land, og som opererer over hele verden.

Mange fordeler

For Ottems del så vil vi bruke terminalen så langt det er mulig. For oss handler dette både om det grønne skiftet og økonomi. I dag går cirka en tungtransport i regi av Ottem, ut av landet daglig. Greier vi å få sju slike transporter fra veg, og inn på en båtavgang så håper vi det gir både miljømessig, og økonomisk gevinst, sier Ottem. 

Gode muligheter for smarte og grønne løsninger

Georg Moltu er daglig leder av Collicare Projects og Logistics og har stor tro på det nye anlegget. 
For Sunndalsøra er terminalen bra for å få gods inn og ut, og da snakker vi ikke bare om gods som går sjøvegen, men også om gods som går over landevegen. Collicare har avtaler med Hydro, og den lasten vil bli sikret her for videre transport. Dette blir et godt og forbedret laste- og losseområde, for det som går inn og ut av aluminiumsverket. 

Terminal i Sunndalsøra

 

 

Georg Skivik Moltu

Georg Skivik Moltu

Managing Director Projects & Special