Tilbake DSC_0040

Byggingen er godt i gang

Konstruksjonen av terminalen på Rolvsøy i Fredrikstad er godt i gang, og storsatsningen til ColliCare er i rute.

– Det er utrolig gøy å se konturene av terminalen. Dette prosjektet har vært tidkrevende og avansert, så det å se sluttresultatene nå gleder virkelig, sier Ronny Nordmark, Development manager i ColliCare.

Hele prosessen med å få terminalen på plass har vært krevende, og mye har vært avhengig av hverandre for at fristene ble holdt og at toget skulle kunne ankomme til bestemt tid.

– Jeg må berømme våre samarbeidspartnere i denne prosessen. Bane Nor, Østfold fylkeskommune og Fredrikstad kommune har virkelig stått på for å få fortgang i denne prosessen, så alle ære til de, fortsetter Nordmark.

Laste direkte fra toget
Terminalen har en lengde på 170 meter, og i bredden strekker den seg 20 meter. Den bygges over ett togspor slik at vognene kan losses under tak.

Det settes opp to kjøreporter og dører i gavlvegger i terminalen, samt to porter på langsiden. Terminalen utstyres med syv rømningsdører.



Inne vil man finne en kontorcontainer, samt fire 3-3,5 tonns motvektstrucker som vil være i sving, sammen med flere jekketraller. Lastebiler som ankommer terminalen kan kjøre inn å laste, mer eller mindre direkte fra togvognene med truck.

På skinner fra Parma
14. oktober 2017 ruller det først toget ut fra terminalen i Parma med retning Rolvsøy, Fredrikstad.

– Toget skal gå direkte fra Italia til Norge, og det skal ha raskest transittid på markedet. For våre kunder vil dette bety rask, prisgunstig og forutsigbar frakt av deres gods, sier Ronny Nordmark, Development manager i ColliCare.

Her kan du lese alt om togtjenesten.