Tilbake ship collicare

Terror stopper skip fra å passere Suez-kanalen

Oppdatering 17. januar

Situasjonen i Rødehavsområdet er fortsatt svært spent, og trafikk gjennom Suez-kanalen er fortsatt ikke mulig. Rederiene sliter med mangel på containere fra land som Bangladesh og Tyrkia. Fra Kina, India og Pakistan virker det til at situasjonen er under kontroll og mesteparten av lasten fra disse landene har blitt sendt som planlagt. Problemene i Suez kanalen kombinert med Kinesisk Nyttår kan imidlertid føre til forsinket leveranse fra Kina i ukene som kommer.

Trenger du lasten din raskt, kan vi ordne flyfrakt. Vi vil holde våre kunder oppdatert på deres frakt underveis. Ta kontakt med oss ved spørsmål.

Oppdatering 22. desember

Dessverre er situasjonen fortsatt ikke under kontroll. Vi ser at rederier daglig justerer prisene, og så lenge det ikke finnes noen løsning på denne uheldige stengingen av Suez, vet vi ikke når priser og transitttidene vil stabilisere seg.

Vi har tett kontakt med alle berørte kunder med oppdateringer på deres containerne.

Ikke nøl med å kontakte oss dersom du ønsker å diskutere alternative løsninger.

Terror stopper skip fra å passere gjennom Suez-kanalen, og tvinger rederier til å endre ruter.
Nylige terrorangrep forårsaker uro i den globale forsyningskjeden, påvirker internasjonal frakt, forårsaker forsinkelser og øker kostnader. Houthi-militsen sine økte angrep på handelsfartøyer har tvunget store containerrederier til å unngå Suez-kanalen.

Med kontroll over halvparten av den globale containerflåten har rederiene stoppet trafikken gjennom Bab el Mandeb-stredet, noe som har økt rutelengden. Den nye ruten fører skipene rundt sørspissen av Afrika. Sjøfraktpriser vil bli påvirket, og tilleggsavgifter kan bli implementert.

Vi er i tett kontakt med rederiene og overvåker situasjonen. Flere endringer kan måtte gjøres for å ivareta sikkerheten til fartøyene.

Nyhetsartikkelen vil bli oppdatert når vi får ny informasjon. Ta kontakt med din salgskontakt eller vår kundeservice ved spørsmål.