Tilbake Flag_Spain

Spania – lastebilsjåfører streiker og blokkerer motorveier, pga drivstoffpriser

Sist fredag ble 23.000 politi sendt ut for å ordne opp i trafikken hvor mange lastebilsjåfører hadde stoppet bilene sine på motorveien, slik at de stengte flere veier.

Det ble også rapportert om påståtte situasjoner hvor lastebiler hadde blitt angrepet, og at det ble kastet stein på dem, da de forsøkte å fortsette ruten sin. Det ble også tent på dekk som ble kastet inn på motorveien i nord-vest Spania.

Sist uke startet med streik. Selve streiken truer nå leveringskjedene i Spania. Senere denne måneden har spanske myndigheter lover å introdusere tiltak mot høye energi og drivstoffpriser. I fjor økte energi prisene med hele 70 % I landet. Det har også nå vært noen enkelte protester i Frankrike.

Ifølge Reuters «sjåførenes streik for å bedre arbeidsbetingelsene og har allerede påvirket landets leveransekjeder til en del supermarked og spesifikke industrier i Spania, hvor en del mat produsenter klaget torsdag over mangelen på melk». De refererer også til lastebilsjåfører som kaller situasjonen for «Total konkurs».

For våre kunder som importerer fra Spania, enten via sjø eller vei transport, kan dette medføre problemer med å få varene ut av landet. Din kontakt vil kunne informere om det blir noen problemer. 

Les mer her;

https://www.reuters.com/business/energy/truckers-strike-spain-disrupts-food-industry-2022-03-17/

https://www.france24.com/en/live-news/20220320-spain-hit-by-yet-another-mass-protest-over-rising-prices

https://www.euronews.com/2022/03/17/spain-to-deploy-23-000-police-officers-after-lorry-drivers-strike-over-fuel-prices