Tilbake 8J5A2408

Pilotprosjekt gjenbrukskasser til Solar Norge

Vi samarbeider med Solar Norge for å redusere bruk av emballasje. I den forbindelse har vi laget plastkasser, skreddersydd til Solar Norge sine produkter. Kassene kan selvsagt brukes igjen og igjen, slik at man unngår unødvendig emballasje som må kastes etter bruk. Det nye produktet erstatter både pappkasser, europaller og pallekarmer, og gjør forsendelsene mye mer effektive.

Solar Norge mener prosjektet er en suksess – allerede før prosjektet er ferdigstilt.

  • Vi er blant de første innen vår bransje i Norge som har implementert skreddersydde plastkasser (120x120x120), og vi er meget godt fornøyd, sier Transport Manager Hans-Jørgen Zink hos Solar Norge

 

Grønnere løsning

De nye kassene er bærekraftige på mer enn en måte. De fjerner svinn i form av pappesker som kastes. Samtidig  gir de også plass til flere produkter på en pall, så det ble en ekstra gevinst.

Det blir produsert 300 plastkasser og de er både robuste og brukervennlige. Ved endt levetid for kassene – så kan disse også resirkuleres.

  • I vårt sortiment er det varer i ulike størrelser som kan være ukurante å transportere. Erfaringene våre ved å bruke de nye plastkassene, er at utnyttelsesgraden hos transportøren blir mye bedre, noe som bidrar til mindre utslipp. Det er vanskelig å komme opp i 100 prosent, men vi nærmer oss. Plastkassene gjør at vi pakker enda mer effektivt og får ned antall forsendelser, sier Transport Manager Hans-Jørgen Zink.

 

8J5A2488.jpg
Solar Norway and ColliCare producing new boxes

 

Mer effektivt

Plastkassene fyller også bedre ut arealet på en lastebil. – For oss som transportør, har bruken av plastkassene gitt en betydelig tidsbesparelse på terminalene. Driften blir mer effektiv ved at det blir færre omlastninger og kassene krever mindre plass på terminalene. Beregninger viser at det er 35-40 prosent mindre losse- og lastearbeid med de nye plastkassene. Det er en betydelig tidsbesparelse, fastslår Sivert Vestre, som er Development Manager Domestic i ColliCare Logistics.

Vi ser allerede på tilsvarende løsninger for andre kunder, så dette er kommet for å bli. 

Se artikkel på Solar Norge sine hjemmesider;www.solarnorge.no/Vellykket_pilotprosjekt