Tilbake Changes in the European truck market

Nye trender og endringer i det europeiske lastebilmarkedet

De store lastebiloperatørene forbereder seg på sjåførmangel, strengere miljøkrav og mindre aktivitet fra østeuropeiske transportører.

 

Stadig færre tilgjengelige lastebiler

Vi ser et skifte i det europeiske transportmarkedet, noe som resulterer i færre tilgjengelige lastebiler hvert år. For å forstå situasjonen bedre har vi sett på noen av hovedårsakene bak denne endringen.

For det første er gjennomsnittsalderen til en lastebilsjåfør 58 år, og det er liten eller ingen rekruttering i bransjen.

For det andre, The EU Mobility Package begrenser sterkt aktiviteten i Vest-Europa for østeuropeiske transportselskaper.

Sist, men ikke minst, opplever vi en trend fra markedet med nølende investering i Vest-Europa, ettersom mangelen på sjåfører minsker, og bransjen dermed kjenner på denne usikkerheten. 

Som et resultat er det en økning i sjø- og jernbanegods. Vi har utviklet smarte multimodale løsninger for det meste av Europa, mer miljøvennlig enn tradisjonell veitransport.

 

 

Two people at the dock making sure the loaded containers are ready to be shipped by sea
Containere sjøveien er et godt alternativ til gods som tradisjonelt har blitt transportert med lastebil

 

Sesongbasert mangelvare

I tillegg til mangel på sjåfører, er våren høysesongen for transportnæringen. Kapasitetsmangel i mars, april og mai er ikke noe nytt fenomen. Vi møter denne utfordringen hvert år, og kan derfor forberede oss på å fortsette å levere i tide og til avtalt tid.

 

Covid-19 problemer

Ekstra press på situasjonen legger selvsagt Covid -19, blant annet ved å  begrense sjåførenes muligheter til å reise fritt til og fra hjemlandet.

Flere land ber sjåfører om 10 dager karantene ved retur. For å unngå dette regelverket velger mange transportører å sende sjåførene sine rett tilbake til hjemlandet.

Dette fører til ytterligere reduksjon i kapasitet.

 

Train on a railway surrounded by houses, bushes and green grass
Rail freight is a cheap, smart and environmentally friendly.

 

Om ColliCare Logistics;

ColliCare er en innovativ logistikkleverandør av et komplett utvalg av tjenester innen sjø-, vei-, distribusjons-, jernbane- og flyfrakt, 3PL, lagring og Specials og prosjekter. ColliCare har mer enn 400 ansatte, med egne datterselskaper i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Nederland, Italia, Tyrkia, Litauen, India og Kina. ColliCares visjon er å forbedre kundenes konkurranseevne gjennom innovative og integrerte logistikktjenester av høy kvalitet og fleksibilitet.