Tilbake Golden week 2023

Kinesisk Golden Week påvirker logistikken

Kinas ferieuke, Golden Week fra 29. september til 6. oktober, vil påvirke forsyningskjeden for både transport, logistikk og produksjon i perioden. 
 

Begrenset produksjon og lav bemanning

Nesten alle virksomheter, fabrikker og offentlige administrasjon være stengt eller lavt bemannet. Dette betyr at all produksjon vil reduseres eller stoppes helt i perioden. Flyplasser, havner, noen terminaler og lager vil fortsette å kjøre med begrenset kapasitet, men tollkontorene vil være stengt fra 1. til 3. oktober.
ColliCares kontor i Kina holder stengt fra 29. september til og med 6. oktober 2023, og er tilbake i normal drift fra og med 7. oktober. 

Hvordan påvirker Golden Week forsyningskjeden din?

Kina er et av de største produksjonslandene,  og en dropp i produksjonsvolum påvirker forsyningskjeden på verdensbasis. Ettersom de fleste arbeiderne har fri i Golden Week resulterer også det i at fabrikkene bruker noe tid på å starte opp igjen etter ferien og derfor ikke opererer med full kapasitet med en gang ferien avsluttes.
Mange selskaper setter også fart på produksjonen i forkant av Golden Week og ofte kan dette resulterer i en plutselig økning i etterspørselen, noe som igjen kan gi kapasitetsbegrensninger.

Slik minimerer du din påvirkning

God planlegging bidrar til forutsigbarhet for din forsyningskjede fra Kina i perioden.
•   Kontakt dine kinesiske leverandører på forhånd for informasjon om produksjonsplaner og informasjon om når de holder stengt under Golden Week.

•   Sørg for å ha god oversikt over lagernivåene dine og sett opp prognoser for forventet etterspørsel i tiden før, under Golden Week og etterpå.

•   Bestill nødvendige varer og produksjon i forkant i god tid.  

Ta kontakt ved spørsmål

Hvis du har spørsmål eller lurer på noe angående Golden Week i Kina, ser vi frem til å høre fra deg.